Deelname

Insomnio zet zich in voor de promotie van hedendaagse gecomponeerde muziek. Het geven van compositieopdrachten aan en het uitvoeren van nieuw werk van jonge en gevestigde componisten, staat voor Insomnio centraal. Met Klankkapitaal verwerft Insomnio de financiële middelen om nieuwe composities tot stand te laten komen. Uw steun als Klankdeelhouder wordt geheel gebruikt voor een opdracht aan een componist om een nieuw werk voor Insomnio te schrijven.

Klankkapitaal is geïnspireerd door ‘Sound Investment’, van de Birmingham Contemporary Music Group, opgericht door Sir Simon Rattle. Dit Britse ensemble heeft de afgelopen 20 jaar ruim 100 premières gegeven van nieuwe composities, die dankzij de steun van ‘Sound Investors’ gecreëerd konden worden, zoals u kunt lezen op de website van het ensemble: www.bcmg.org.uk. Met Klankkapitaal wil Insomnio deze aanpak een plek geven in Nederland en zo de mogelijkheden voor de creatie van nieuw werk door Nederlandse en buitenlandse componisten vergroten.

Wilt u Klankdeelhouder worden?
Op deze site kunt u informatie vinden over de componisten die momenteel in ons portfolio zitten. Bent u geïnteresseerd in een componist en wilt u nieuw werk van hem of haar mogelijk maken, dan kunt u online Klankdelen aanschaffen. Vanaf het moment dat u Klankdeelhouder bent geworden, wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van de compositie. Te zijner tijd wordt u uitgenodigd voor repetities en de première en maakt u kennis met de componist en uitvoerenden. Tevens kunt u informatie ontvangen over andere activiteiten van Insomnio.

Klankdelen zijn giften. Onder bepaalde voorwaarden zijn giften aftrekbaar van belasting. Voor meer informatie en voorwaarden zie www.belastingdienst.nl/giften en www.cultuurmecenaat.nl.
Ook sturen wij u graag een informatiepakket toe over Klankkapitaal en de fiscale mogelijkheden van giften.

 

 
  1. Ondersteun de totstandkoming van nieuwe muziek
  2. Investeer samen met anderen in compositieopdrachten
  3. Woon repetities en premières bij
  4. Maak kennis met componisten en uitvoerders

Martijn Padding (Unie van Componisten)
"Klankkapitaal is een buitengewoon progressief initiatief om de banden tussen levende componisten en het publiek te versterken.
Ik voorzie dat klankkapitaal een grote artistieke prikkel zal veroorzaken. Het is  belangrijk dat componisten minder afhankelijk van overheidsinstellingen worden en dat er zoals het overal anders in Europa geschiedt ook alternatieve opdrachtgevers komen die met de componisten samenwerken aan een sterk en vrij muziekleven."